Základy propagace e-shopu – jak se zviditelnit?

Jen tak spustit e-shop a okamžitě čekat na příval objednávek je jako scéna ze sci-fi filmu. Aby se o Vás lidé na internetu dozvěděli, je potřeba jim dát o svém e-shopu vědět. Jaké nástroje k tomu použít a proč? Na to se podíváme v tomto článku.

Základy propagace e-shopu – jak zviditelnit svůj web

Jen tak spustit e-shop a okamžitě čekat na příval objednávek je jako scéna ze sci-fi filmu. Aby se o Vás lidé na internetu dozvěděli, je potřeba jim dát o svém e-shopu vědět. Jaké nástroje k tomu použít a proč? Na to se podíváme v tomto článku.

 1. Vsaďte na PPC reklamy

Nejen v začátcích provozování e-shopu mohou být Vaším pomocníkem PPC reklamy. Jako PPC reklama se označuje taková reklama, při které klient platí až za kliknutí na reklamu. To znamená, že za samotné zobrazení reklamy nezaplatíte ani korunu. 

 

Její velkou výhodou je možnost přesného zacílení reklamy na Vaše potenciální zákazníky. Zároveň se můžete těšit z její velké efektivity a možnosti měřitelnosti. Nad rozpočtem vydaným v rámci PPC reklamy získáváte maximální kontrolu. Zároveň můžete využívat nejrůznější možnosti optimalizace a přizpůsobení reklam a tímto způsobem zvýšit prodeje na e-shopu.  

 

 

2. Buďte vidět na sociálních sítích

K propagaci značky v dnešní době již neodmyslitelně patří propagace na sociálních sítích. V závislosti na tom, jaké konkrétní produkty či služby prodáváte, si můžete vybrat vhodné sociální sítě. 

 

Prostřednictvím této propagace můžete postupně zvyšovat povědomí o Vaší značce mezi širokou veřejností. Důležité je být konzistentní a zveřejňovat relevantní příspěvky a obsah, který bude Vaše publikum zajímat a bavit. Na sociálních sítích je také podstatné zůstat transparentní a udržet si svou autenticitu.

 

 

3. Optimalizace webu pro vyhledávače

Dalším důležitým krokem pro zviditelnění e-shopu je jeho správná optimalizace pro vyhledávače (SEO). Výsledky vám nepřinese okamžitě jako PPC reklama, ale působí z dlouhodobého hlediska

 

Pokud budete správně pracovat s obsahem na svých webových stránkách, můžete se těšit z toho, že se Váš web bude zobrazovat na předních pozicích ve výsledcích vyhledávání.

 

 

4. Pracujte na kvalitním obsahu

Cesta k optimalizaci webu pro vyhledávače vede přes kvalitní obsah. Řeč není jen o trefných textech na hlavní stránce či v rámci jednotlivých popisů produktů. Zaměřit se můžete také na užitečné informace, které budete svým čtenářům podávat formou blogových článků. Svým zákazníkům můžete poskytnout praktické rady, vlastní zkušenosti nebo třeba recenze spojené s Vámi prodávaným sortimentem. 

 

 

5. Nezapomeňte na zbožové srovnávače

Spousta lidí využívá zbožové srovnávače a jejich prostřednictvím nakupuje. Majitelé e-shopů by tedy rozhodně měli zvážit zapojení do klasických zbožových srovnávačů, jako je Heureka, Zboží od Seznamu nebo Google Nákupy. 

 

Podstatou pro registraci na zbožových srovnávačích je nahrání produktového feedu. Jedná se o soubor, který obsahuje všechny informace o produktech na e-shopu. Tento soubor slouží zbožovému srovnávači jako podklad pro zjištění informací o tom, jaké údaje o zboží má zobrazovat. 

 

 

6. Posílejte svým zákazníkům atraktivní newslettery

Dalším nástrojem pro zviditelnění Vašeho e-shopu mohou být newslettery. V tomto ohledu je ale velmi důležité vytvořit takovou e-mailovou kampaň, která cílové skupině nabídne zajímavý obsah. A zároveň pamatujte na přiměřenou frekvenci odesílání newsletterů. 

 

 

Závěrem

Jak vidíte, způsobů propagace e-shopu existuje několik. V tomto článku jsme Vám prozradili jen několik z nich, které se řadí k pomyslnému základu. Investujte do svého byznysu dostatek času a pracujte na jeho zviditelnění. Svým zákazníkům nabídněte prvotřídní služby, které může podtrhnout i integrace platební brány PayU

 

 

Zaregistrujte se během 5 minut

Vyplňte následující krátký formulář a přijměte online smlouvu. Je to pouze několik kliknutí!

 

 

6