Odložené platby: jaké výhody přináší

Odložená platba přináší spoustu benefitů nejen majitelům internetových obchodů, ale i zákazníkům. Zjistěte, o co přesně jde a proč se u platební brány jedná o vítanou funkci.

Odložené platby: jaké výhody přináší obchodníkům a jejich zákazníkům

Odložená platba přináší spoustu benefitů nejen majitelům internetových obchodů, ale i zákazníkům. Zjistěte, o co přesně jde a proč se u platební brány jedná o vítanou funkci.

Co je odložená platba

Odložená platba umožňuje zákazníkovi zaplatit za objednávku později, a to bez dalších nákladů. Jedná se o jeden ze způsobů platby za nákup na internetu. 

 

Odloženou platbu lze rovněž přirovnat k moderní alternativě pro dobírku. S její pomocí mohou zákazníci nakoupit teď a zároveň platbu odložit o několik dnů (v závislosti na konkrétním poskytovateli služby). Funkci odložené platby nabízí právě i řešení PayU. 

 

Jaké výhody mají odložené platby pro zákazníky

Odložené platby přináší řadu výhod pro zákazníky. Pojďme se podívat na ty nejdůležitější z nich. 

 

Nemusí sahat na své úspory

Odložená platba může být pomocníkem v tíživé finanční situaci nebo třeba tehdy, když se před výplatou objeví nečekané výdaje. 

 

Žádné skryté poplatky

Za využití odložené platby není zákazníkům účtována žádná částka navíc. Určité poplatky mohou být spojené s tím, pokud zákazník nestihne za danou objednávku zaplatit ve sjednaném termínu. 

 

Produkt si v klidu vyzkouší

S odloženou platbou mohou zákazníci klidně objednat větší množství produktů a neomezovat se hodnotou objednávky. Následně si produkt (například oblečení) v klidu vyzkouší a případně vrátí zpět. 

 

Není potřeba dokládat příjmy

Odložené platby cílí bez rozdílu na všechny zákazníky. K využití této služby totiž není potřeba dokládat své příjmy. 

 

Jaké výhody přináší odložené platby obchodníkům

Odložené platby přináší řadu výhod také pro obchodníky. Vzhledem k tomu se bezpochyby vyplatí vybrat si poskytovatele platební brány, který tuto možnost nabízí

 

Spokojenější zákazníci

Odloženou platbu mohou vaši zákazníci ocenit z výše uvedených důvodů, což přispěje k jejich vyšší spokojenosti. A to se následně může promítnout v pozitivních recenzích i tom, že budou váš e-shop doporučovat dále.

 

Vyšší hodnota konverze

Jelikož zákazník za objednávku nemusí platit předem, může si mnohdy dovolit učinit větší objednávku. A to pro vás samozřejmě znamená vyšší příjem

 

Jistota doručení peněz

Vy jakožto obchodník na připsání peněz déle čekat nemusíte. Platba na účet obchodu dorazí ještě předtím, než se pustíte do distribuce zboží. 

 

Zachování konkurenceschopnosti

Podpora odložených plateb může být důvodem, proč se zákazníci rozhodnou nakoupit právě v daném e-shopu. Proto se jedná o důležitou funkci také z hlediska zachování konkurenceschopnosti. 

 

Závěrem

S odloženou platbou se pojí řada praktických benefitů pro obchodníky i jejich zákazníky. Pokud se rozhodnete pro implementaci platební brány PayU, budete moct tuto funkci ve vašem internetovém obchodě nabízet i vy. Prohlédněte si naši nabídku a aktivujte si platební bránu v pouhých 4 krocích

 

 

Zaregistrujte se během 5 minut

Vyplňte následující krátký formulář a přijměte online smlouvu. Je to pouze několik kliknutí!

 

6