Jak funguje PayU a jak si platební bránu zřídit

Platební brána je v dnešní době jednou z neodmyslitelných součástí internetových obchodů. Mezi poskytovatele platebních bran se řadí také PayU. Zjistěte více o tom, jak funguje a jak ji do svého e-shopu integrovat ve čtyřech jednoduchých krocích. 

Jak minimalizovat riziko, že zákazník nedokončí objednávku na vašem e-shopu

Zákazníci mnohdy opouští košík, protože je pro ně dokončení objednávky příliš zdlouhavé a komplikované. Obchodníci však o peníze přichází kvůli naprosto banálním chybám, které zákazníkům ztěžují zaplacení objednávky. Zjistěte, čemu byste se měli v pozici e-shopu vyvarovat, aby byl pro zákazníky proces objednávky co nejpříjemnější.

 

Co je PayU

PayU je online platební brána, která prodejcům nabízí hned několik platebních metod (např. platbu kartou, tradiční a online bankovní převody, elektronickou peněženku, odložené platby a další). 

 

PayU působí na globální úrovni ve více než 50 rychle rostoucích trzích. Jde o jednoho ze světových lídrů na poli globálních plateb a inovativních řešení ve světě finančních technologií. 

 

Jak funguje platební brána PayU

Fungování platební brány lze shrnout do několika kroků.

 

Výzva k zadání platebních údajů

Platební brána nejprve zákazníka vyzve k zadání platebních údajů. Následně provede jejich kontrolu. Pokud je náhodou některý z údajů zadán špatně, je zákazník vyzván k jeho opravě.

 

Zabezpečené zpracování platby

V dalším kroku dochází k zabezpečenému zpracování platby, kdy jsou detaily transakce odeslány bance. Poté je platba buď schválena, nebo zamítnuta. 

 

Proces při schválení platby

 

V případě schválené platby se informace odesílá do systému platební brány. Ta zároveň zákazníkovi předává informaci o tom, že jeho objednávka je zaplacena, a peníze jsou připsány na účet obchodníka

 

Proces při zamítnutí platby

 

K zamítnutí platby může dojít například z důvodu přečerpaného limitu, který má zákazník nastaven na své platební kartě. O zamítnuté platbě je zákazník informován a platbu může opakovat. PayU navíc zákazníkům umožňuje, aby si sami ověřili stav platby po zadání patřičných údajů. 

 

Jak zřídit platební bránu PayU

Platební brána PayU je vhodná pro malé i větší e-shopy. Nabízí pohodlnou integraci na váš e-shop. Nevyžaduje další instalace, je jednoduchá a uživatelsky příjemná. Platební brána disponuje množstvím přehledně sestavených platebních metod. Díky množství certifikací rovněž vyniká po stránce spolehlivosti. 

 

A jaké konkrétní kroky vás tedy v rámci zřízení platební brány čekají?

 

  1. Registrujete se prostřednictvím jednoduchého online formuláře.
  2. Dojde k zahájení aktivačního procesu, při kterém budete vyzváni k úhradě aktivačního poplatku.
  3. Následně vás čeká samotná integrace platební brány. Můžete si částečně personalizovat vzhled pozadí a přidat své vlastní logo. 
  4. Na závěr je třeba provést testovací transakci. Chvíli počkáte, než vám potvrdíme úspěšné aktivování vašich plateb. Poté již můžete platební bránu nabídnout vašim zákazníkům. 

 

Závěrem

 

Platební brána PayU nabízí hned několik platebních metod. Samozřejmostí je také vysoká míra zabezpečení. Zřízení je přitom realizováno ve čtyřech jednoduchých krocích, které hravě zvládnete.

 

 

Zaregistrujte se během 5 minut

Vyplňte následující krátký formulář a přijměte online smlouvu. Je to pouze několik kliknutí!

 

6