Co pohání dnešní
e-commerce?

Trendům vládne mobilní nakupování, AI i maximální zjednodušení plateb.

Umělá inteligence jako cesta k vylepšení zákaznického servisu, ale i další rozvoj nákupů přes mobilní aplikace a s tím spojené zjednodušování a zrychlování plateb. Současná e-commerce využívá toho, že jsou zákazníci téměř neustále online, a o jejich loajalitu bojuje s pomocí všech aktuálních technologických inovací, které má k dispozici.

 

Zjednodušení plateb, zrychlení nákupů

Role mobilních plateb v e-commerce neustále roste – přes mobil nakupuje už 70% online nakupujících, a ještě více z nich pak své mobily využívá k prohlížení produktů a interakci s oblíbenými značkami, mimo jiné prostřednictvím sociálních sítí. A spolu s tím stoupá také popularita mobilních plateb prostřednictvím služeb jako Apple Pay a Google Pay nebo rychlých platebních tlačítek.

 

S rostoucí oblibou m-commerce by tak společnosti neměly se zaváděním plateb na jedno kliknutí váhat. Možnost rychlé platby přímo na mobilu totiž uživatelům výrazně zjednodušuje nákupní proces a podílí se na zvyšování podílu dokončených nákupů. Právě komplikované placení nebo nedostatečný výběr platebních metod je totiž tou fází nákupu, při které obchodníci ztrácejí nejvíc zákazníků. I proto se stále častěji přiklánějí k zjednodušeným platbám, které lze provést okamžitě a bez dlouhavého vyplňování čísla karty.

 

AI vylepšuje nejen zákaznický servis

V době, kdy je e-commerce mimořádně konkurenčním prostředím s často nevalnou loajalitou zákazníků, otevírá nové možnosti také AI a čím dál využívanější generativní AI. Své uplatnění nachází například ve zlepšení kvality a rychlosti zákaznického servisu, ale velký potenciál ukrývá zejména v oblasti analýzy zákaznických preferencí a nákupních zvyklostí. Využití umělé inteligence k personalizaci nákupního procesu i doporučování relevantních produktů výrazně zlepšuje celkový zákaznický zážitek a pozitivně ovlivňuje a posiluje loajalitu zákazníků i průměrnou výši objednávek.

 

Širší nabídka platebních metod a odložené platby

Snaha zlepšovat zákaznickou zkušenost se čím dál častěji promítá také do platebních metod. Kromě zmiňovaného zrychlení celého procesu roste také šíře nabídky platebních možností, jejichž nabídka reflektuje i rostoucí popularitu odložených plateb. Dle dat společnosti Deloitte se očekává, že již do roku 2025 budou mít platební metody BNPL („buy now, pay later“) v Evropě 11% tržní podíl.

 

Obdobné řešení nabízejí i rozložené platby bez navýšení, které jsou populární zejména u dražších nákupů. Z pohledu obchodníka je však třeba mít na paměti, že odloženou i rozloženou platbu je nutné nastavit tak, aby přinášela potřebné pohodlí a podporovala růst prodejů. Stejně jako u ostatních platebních metod je tedy klíčem, aby taková platba byla bezpečná, intuitivní, rychlá a relevantní pro nakupující z dané oblasti.

 

Přeshraniční prodej s důrazem na lokální potřeby

Jedním z aktuálních trendů e-commerce je také přeshraniční prodej. Podle odhadů poroste příjem firem z přeshraničního e-obchodu v následujících letech dvakrát rychleji než z domácího prodeje v rámci e-commerce. Pro e-shopy tak může omezování se pouze na jeden trh znamenat znatelný pokles tempa růstu. I proto by v dlouhodobých strategiích rozvoje obchodníků neměly prodeje do zahraničí chybět.

 

Pro efektivní prodej v zahraničí je pak opět důležité mít na mysli maximální lokalizaci plateb, a to nejen nabídkou úhrady v měně nakupujícího, ale také přizpůsobením platebních metod lokálním zvyklostem a potřebám. Přizpůsobení platebních metod preferencím uživatelů na daném trhu pomáhá prodejcům budovat důvěru, a tím znatelně zvyšovat konverzi, počet transakcí i loajalitu zákazníků.

 

Sázka na spolehlivého partnera se vyplatí

Překotný vývoj e-commerce s sebou nese obrovský potenciál pro růst, ale také potřebu neustále inovovat a přizpůsobovat se novým zákaznickým potřebám. Aby e-shopy dokázaly na přicházející výzvy reagovat, potřebují silné partnery, kteří jim pomohou byznys dále rozvíjet.

 

Velmi obezřetně by obchodníci měli přistupovat i k výběru platební brány. Právě platba je totiž v rámci nákupního procesu jedním ze zcela zásadních momentů, který může rozhodnout o úspěchu či neúspěchu obchodníka. Je proto zásadní si pohlídat, zda vám vaše platební brána bude schopna zajistit nejen špičkové zabezpečení a vysokou důvěryhodnost, ale také intuitivní a bleskovou platbu, a to vždy s nabídkou platebních metod, které vyhovují lokálním potřebám a zvyklostem.

6