Co je platební brána a proč se rozhodnout pro PayU

Platební brána v dnešní době již tvoří neodmyslitelnou součást většiny internetových obchodů. Přečtěte si, na jakém principu funguje a proč se rozhodnout právě pro platební bránu PayU.

Co je platební brána

Platební brána je systém, díky kterému mohou obchodníci akceptovat online platby v internetových obchodech prostřednictvím několika různých platebních metod. Výhodou placení přes platební bránu je okamžité zpracování platby obchodníkem, díky čemuž se může celý proces objednávky urychlit. 

 

 

 

Na jakém principu funguje platební brána

Platební brána nejprve zákazníka vyzve k zadání platebních údajů. Následně provede jejich kontrolu. Pokud je něco uvedeno špatně, rovnou na to zákazníka upozorní (může se jednat například o špatně vyplněné datum expirace karty a podobně). 

Následně dochází k zabezpečenému zpracování platby. Platební brána tedy odešle detaily transakce k vydavateli karty či bance. Poté dojde buď ke schválení, nebo zamítnutí transakce. K zamítnutí transakce může dojít například v případě, že zákazník přečerpal limit nastavený na své platební kartě.

V momentě, kdy je platba schválena, se informace odesílá do systému platební brány. Ta zároveň zákazníkovi předá informaci o tom, že má zaplaceno. Během toho také dochází k připsání peněz na účet obchodníka. 

 

 

 

Proč se rozhodnout pro platební bránu PayU

Za objednávky ve vašem e-shopu si samozřejmě můžete nechat platit také bankovním převodem či na dobírku. Právě platby kartou však s sebou přináší řadu výhod. Předně tímto způsobem zvýšíte komfort pro vaše zákazníky. Stále více lidí totiž platby kartou preferuje, jelikož se jedná o pohodlnější, rychlejší a bezpečnější řešení. Zakomponováním platební brány můžete také snížit množství vrácených objednávek. Tímto způsobem ušetříte určité finanční náklady.

Platební brána PayU přináší řadu výhod pro zákazníky i provozovatele e-shopů. K dispozici je hned několik platebních metod. Kromě klasické platby kartou se jedná například o stále populárnější elektronických peněženek (Apple Pay či Google Pay) nebo odložené platby Twisto Pay. 

Prostřednictvím platebního tlačítka PayU nabízí tradiční bankovní převody a online bankovní převody. Svým zákazníkům můžete umožnit také platby ve více měnách. 

Výhodou je rovněž možnost využívat platbu uloženou kartou, díky níž mohou zákazníci za objednávku zaplatit jedním kliknutím.

 

 

 

Zaregistrujte se během 5 minut

Vyplňte následující krátký formulář a přijměte online smlouvu. Je to pouze několik kliknutí!

 

6