Co je platební brána a na jakém principu funguje?

Na celý proces se podíváme v tomto článku. Také vám prozradíme, v čem vyniká platební brána PayU.

Co je platební brána

Platební brána je označení pro bezpečný systém, který umožňuje provádět rychlé a bezpečné platby na internetu. Zásluhou platební brány se celý proces od objednání po dodání zboží značně urychlí.

Jak funguje platební brána při platbě kartou

Zajímá vás, na jakém principu vlastně platební brána funguje? Celý proces začíná na straně zákazníka, který na e-shopu vybere platební metodu (například právě platbu kartou) a je přesměrován na platební bránu.

 

Následně je platební bránou vyzván k vyplnění údajů ze své platební karty (tedy čísla karty, data platnosti a CVC či CVV kódu). Vše potvrdí a systém tímto způsobem obdrží požadavek na platbu.

 

Požadavek následně putuje do autorizačního centra, které rozhoduje o tom, zda bude, nebo nebude platba schválena. To závisí na ověření správnosti všech údajů o platební kartě a jejím držiteli. Platba nemusí být schválena například v případě, že zákazník nemá povolené platby na internetu, přečerpal jejich limit nebo třeba uvedl špatné údaje o své platební kartě.

 

Jakmile je platba schválena, odešle se informace do systému platební brány. Ta zároveň zákazníka informuje o tom, že má zaplaceno. Přitom dochází k připsání peněz na účet obchodníka, který se může pustit do vychystání objednávky. Poté, co systém obdrží peníze od zákazníka, odesílá je obchodníkovi na bankovní účet.

 

 

Proč se rozhodnout pro PayU

Chcete ve svém podnikání používat moderní řešení? V tom případě se rozhodněte pro platební bránu PayU, která v sobě spojuje hned několik výhod. Tak například:

 

  • Umožňujeme platby platební kartou (Visa a Mastercard) i elektronickou peněženkou (Apple Pay, Google Pay).
  • Nabízíme tradiční bankovní převody a online bankovní převody (prostřednictvím platebního tlačítka).
  • Můžete svým zákazníkům nabídnout platbu v různých měnách.
  • Umožňujeme pozdější zaplacení nákupů prostřednictvím odložené platby Twisto Pay.
  • Lze využívat platbu uloženou kartou. Je to velmi pohodlné a jednoduše tak zaplatíte pouhým jedním kliknutím. Zejména při nákupu přes mobilní telefon uložení karty ušetří spoustu času.tbu kartou jedním kliknutím v telefonu bez opuštění mobilní aplikace.
  • Můžete zákazníkům jednoduše odeslat e-mail s odkazem na zaplacení objednávky

 

 

Zaregistrujte se během 5 minut

Nejčastěji volené platby v České republice! K registraci stačí 4 jednoduché kroky.

 

6